Skip to content

Jag älskar att skapa, utveckla och hitta bra tekniska lösningar. Är kreativ, envis och har en vilja att nå positiva resultat. I kombination med en lugn och kundorienterad attityd gör det mig lämpad till både design supportarbete. Min styrka ligger i att se problem och uppgifter ur flera infallsvinklar vilket ger en flexibilitet i att lösa uppgifter på ett effektivt sätt.

Webbdesign
SEO
UI / UX

WEBBDESIGN / WEBBUTVECKLING
Erfarenhet av ett flertal CMS-system såsom Joomla, Wordpress och Sitevison, både front- och back end- erfarenhet. Goda kunskaper inom design, kodning och webbserver. Jag har byggt upp allt ifrån portfolios och bloggar till större Communitys och funktionella intranät. Jag vann 2020 pris för Årets affärsutveckling i Tidskriftspriset tillsammans med Faktum (tidning som säljs av bla hemlösa), för framtagandet av en modell att sälja tidningen digitalt där försäljarna får sin del av betalningen.

 

 

OSX
WINDOWS
Servrar

IT TEKNIK / SUPPORT
Stor erfarenhet av firstline- och secondline- support via mitt arbete på Telenor där jag även arbetade med premiumsupport mot företagssegmentet. Ett uppdrag var företagets avdelning Bredbandsexperten för kunder vars problem hamnar utanför supportavgränsningarna, ex. skrivare, hemmanätverk, smartphones, mailklienter. Jag arbetade senast som IT-Ansvarig på tidningen Faktum.

KUNDNÖJDHET
NOGGRANHET
LOJALITET

UTBILDARE / HANDLEDARE
Erfarenhet som utbildare, handledare och föreningsledare. Att utbilda och coacha har varit en stor del i mina tidigare uppdrag, på Telenor genom att både vara kundens coach även stötta och coacha nya kollegor. Jag har utbildat i Office paketet, teamrollsövningar och jobbsökaraktiviteter, och lärt kunder hur olika system för webb och filhantering fungerar. En viktig del i allt jag gör är att lämna kunden nöjd och med förståelse.

Ladda ner intyg/betyg i pdf format:

Anställningar

Utvecklar och designar webbplatser i främst Wordpress åt Vellora AB

Ansvarar för underhåll och service på Splitsigns laddstationer. Splitsign levererar lösningar för laddning i offentlig miljö exempelvis Laddboxar för mobiltelefoner, Laddstationer för elsparkcyklar, Port/Passage/Tvättsystem, Paketboxar, Digitala nycklar och Informationssystem.


IT-Ansvarig på tidningen Faktum, administration, underhåll, utveckling, upphandling och support av all IT på Faktums kontor i Göteborg, Malmö, Helsingborg och Karlstad. Hemsidor, webbshop, databaser, appar servrar, datorer, telefoner och all annan förekommande teknisk utrustning. Faktum är Götalands gatutidning. Tidningen köps och säljs vidare av människor i utanförskap, ett steg mot ett ordnat liv eller ett sätt att hålla sig flytande. Ett sätt att få rutiner, vardag och ett socialt sammanhang.Faktum.

Supportspecialist på Västra Götalandsregionens IT under deras migrering från IBM Lotus till Office 365. 
 

First Line support på Bredbandsbolagets samtliga platformar. Teknisk support/felsökning på samtliga plattformar på Bredbandsbolaget, LAN, ADSL, VDSL, VoIP, IPTV samt tillägstjänster som Voddler, Spotify, E-post och Antivirus.

Second Line Support - Djupare teknisk felsökning och hantering av inkomna supportärenden på samtliga plattformar på Bredbandsbolaget och Glocalnet, LAN, ADSL, VDSL, VoIP, IPTV, Mobilt Bredband och tillägstjänster som Voddler, Spotify, E-post och Antivirus. Vi hanterade både privat och företagskunder.

Bredbandsexperten - Telefonsupport på all teknik i det digitala hemmet. Vi hjälper till med bekymmer med datorn, skrivaren, nätverket, mobilen, TV:n, digitalkameran eller något annat tekniskt. Utöver ordinarie supportarbete administrerade jag även Bredbandsexpertens intranät och var reklamationsansvarig på avdelningen. 

Smartphoneexperten - Telefonsupport av 3:e partsmjukvara (appar) och hårdvara för smartphones.

 
Under mina år på Bredbandsbolaget hade jag ett snitt på 93% nöjda kunder!


Datatekniker/Vaktmästare på Hannaskolan i Umeå.
- Skötsel av skolans datorer (PC och MAC), nätverk och Windowsserver samt i förekommande fall enklare vaktmästerisysslor.

Ladda ner intyg som PDF


Mörkrumsarbete - kopistRB Fotolab AB Mörkrumsarbete
Manuell framkallning, kopiering förstoring av svart/vit foto och film


Ansvar för inkoppling och drift av nätverk och IT verksamhet under uppstarten av Ungdomens Hus i Hamnmagasinet, IT Café, interna utbildningar, externa utbildningar samt personalansvar. Ladda ner intyg som PDF


Förstudie och skapande av förutsättningar för IT verksamhet i
Hamnmagasinet. Projektansökning och inköp av utrustning samt
inkoppling av densamma.


Datortek/ Aktivitetscentra, Handledare/Utbildare

- Handledare i data motsvarande datakörkortet samt i aktivitetscentra
Teamrollsövningar, lateralt tänkande och jobbsökaraktiviteter.

Skötsel av studio, fältutrustning, skivsamling samt mixning under program, samt en del redaktionellt arbete, reportage och programledning.


Inskolninsplats på avdelningen för television, gav mig en inblick i skapandet av utbildningsfilm samt ljud och ljussättning för inspelning och på scen då en del av arbetet var i Aula Nordica som ljus och ljudtekniker assistent. Mediateknik bytte sedan namn till Factum.

Ladda ner intyg som PDF


Sedvanliga lagersysslor, mottagning av varor, uppackning, inventering.


Inre och yttre vaktmästeri, lagning och underhåll på Bjärtrå Hemmet (Äldreboende) samt intillliggande skola med klasserna 1-6


Utbildningar


Distansutbildning i Grafisk design, Berghs school of communication 2013-03 till 2013-06 Typografi Färg och form Grafisk profilering och varumärken Formgivning för reklam och webb Bildkomposition, foto, illustration

Ladda ner intyg som PDF


Internutbildningar på samtliga plattformar 2007-04 - 2012-02

LAN, ADSL, VDSL, VDSL2, VoIP, IPTV, Mobilt Bredband 2G, 3G, 4G på First Line Support och Second Line nivå.

+ Kommunikationsteknik, Säljteknik, Grundutbildning Bredbandsexperten, Fakturahantering.


Utbildningen berör följande marknadsbolag Telenor, Bredbandsbolaget, Glocalnet och Bredbandsexperten.


Webbutvecklare / Webbredaktör med media inriktning distansutbildning 2 terminer gymnasienivå.
2000-08 - 2001-04 Kortutbildning i föreningsarbete med fokus på Orföranderollen.


Datakörkortet plus teamrollsövningar Datortek/ Aktivitetscentra

Ladda ner intyg som PDF


Projektledar utbildning med medieinriktning
. Skytteanska AB, Umeå.
Projektledning, företagsekonomi, marknadsföring, teambuilding, kvallitetsutveckling (TQM)

Ladda ner intyg som PDF


Läste in basämnen på Gymnasienivå, komvux Umeå

Projektarbete, datakunskap och personlig utveckling

Övrigt


Jag har goda kunskaper i de vanligaste mjukvarorna på både PC och Mac, felsöker dagligen bägge plattformarna och i förekommande fall Linuxdatorer och smartphones. Samt en stor vana av felsökning av hårdvara, nätverk och internetrelaterade problem.
Jag är van att arbeta i ett flertal CMS system som exempelvis Joomla, Site Vision, Wordpress där jag förutom att administrara/installera gärna tar tag i kodning och layout.
Jag har bra koll på de vanligaste systemen på webbhotell, WHM, Cpanel, plesk och är van att hantera DNS:er mm


Ledamot i huvudstyrelsen för Alstermo IF

Jag vann tillsammans med Faktum Tidskriftspriset 2020 i kategorin – Årets affärsutveckling.

JURYNS MOTIVERING:

Går det att ta med sig en viktig affärsmodell i print in i en digital tillvaro? Vinnaren av årets affärsutveckling visar att det är fullt möjligt om den kreativa nivån är hög. Lösningen ledde inte bara till ny energi bland medarbetarna, den ökade omsättningen var snart ett faktum. LÄNK

Styrelseledamot i BRF Blåsut en av Sveriges största bostadsrättsföreningar i Majorna/Göteborg.


Förtroendevald som arbetsmiljöombud på Faktum.
Bevaka den fysiska, psykiska och sociala arbetsmiljön på Faktums kontor i Göteborg, Malmö, Helsingborg och Karlstad.

Personalens representant i styrelsen för Faktum Sverige AB


Förtroendevald som arbetsmiljöombud på Telenor AB via Unionen.
Bevaka den fysiska, psykiska och sociala arbetsmiljön på Telenors Umeåkontor.


Kock, Riksförbundet Unga Slöjdare
ideellt på slöjdläger 2006, ca 30 deltagare som skulle ha alla måltider plus fika i 7 dagar.


Ideellt arb. Hamnmagasinet/it-magasinet under startåren i Ungdomens Hus i Hamnmagasinet lade jag ner mycket av min fritid på att få alla verksamheterna att fungera, café, scen och olika projekt som dök upp.


Styrelseordförande för både den ekonomiska och den ideella föreningen för Ungdomens Hus i Umeå. Vi startade upp ett av de första "Community Business" företagen i Sverige. (Gemenskapsföretag)


Gemenskapsföretag är ett nytt sätt att se på och organisera företag. Man utvecklar allmännyttiga verksamheter till livskraftiga företag. Gemenskapsföretag definieras som sociala företag inom den sociala ekonomin på grund av den självständiga ställningen och demokratiska formen, det allmännyttiga syftet och för att den ekonomiska vinsten är underställd de sociala målen.


Styrelseordförande för både den ekonomiska och den ideella föreningen för Ungdomens Hus i Umeå. Vi startade upp ett av de första "Community Business" företagen i Sverige. (Gemenskapsföretag)


Gemenskapsföretag är ett nytt sätt att se på och organisera företag. Man utvecklar allmännyttiga verksamheter till livskraftiga företag. Gemenskapsföretag definieras som sociala företag inom den sociala ekonomin på grund av den självständiga ställningen och demokratiska formen, det allmännyttiga syftet och för att den ekonomiska vinsten är underställd de sociala målen.


Ledamot i föreningen Hamnmagasinet som drev verksamheten i Ungdomens Hus i Umeå.


Kassör i Umeå Ungdomsråd, föreningen verkade som en brygga mellan Ungdomar i Umeå och politiker och tjänstemän.


Ledamot i Umeå Ungdomsråd, föreningen verkade som en brygga mellan Ungdomar i Umeå och politiker och tjänstemän.


Ordförande i den lokala hyresgästföreningen i området jag bodde i under året, ansvar för lokaluthyrning, arrangemang mm

Jag bor tillsammans med min fru och våra barn i Alstermo i Småland. 


Jag finns såklart med på Google Maps! LÄNK

Nooshisdesign

Nooshisdesign

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

manofwool.com

manofwool.com

Plattform: Joomla
Årtal: 2011

090design.se

090design.se

Plattform: Joomla
Årtal: 2009

EVENT I UMEÅ

EVENT I UMEÅ

Plattform: Joomla
Årtal: 2012

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Kravallslöjd

kravallslojd.se – Intranät

kravallslojd.se – Intranät

Plattform: Joomla
Årtal:
2007-2016
Arbetsverktyg för Kravallslöjd

Faktum – KIDS

Faktum – KIDS

Plattform: WordPress
Årtal:
2018

Faktumgalan – Livestream

Faktumgalan – Livestream

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Fest i Umeå

Norrsken – Nyårsfest

Norrsken – Nyårsfest

Plattform: Joomla
Årtal: 2009

die Arte Kaisor

die Arte Kaisor

Plattform: Joomla
Årtal:
2007

Faktum digitalt

Faktum digitalt

Plattform: WordPress, Prenly, iOS, Android
Årtal:
2019

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Fest i Umeå

Visitkort

Visitkort

Visitkort – VeODesign

Rikväv – Årsmöte

Rikväv – Årsmöte

Plattform: Joomla
Årtal: 2007

Bredbandsexperten

Bredbandsexperten

Plattform: Joomla
Årtal: 2009

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Cherrymania

Skräddarns Hus

Skräddarns Hus

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Kravallslöjd

Faktumstafetten

Faktumstafetten

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Kubbmästerskapen

Kubbmästerskapen

Plattform: Joomla
Årtal:
2013

Faktum – Webshop

Faktum – Webshop

Plattform: WordPress, Woocommerce
Årtal:
2015

surolle.se

surolle.se

Plattform: Joomla
Årtal: 2009

Poster 2012

Poster 2012

Poster 2012

I Egna Händer

I Egna Händer

Plattform: Joomla
Årtal: 2012

Poster

Poster

Poster – Kravallslöjd

Faktum.se

Faktum.se

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Kravallslöjd

Kravallslöjd

Plattform: Joomla,  WordPress
Årtal: 2007

heligahembygd.se

heligahembygd.se

Plattform: Joomla
Årtal: 2012

Kräftkalas

Kräftkalas

Plattform: Joomla
Årtal: 2009

veodesign.se

veodesign.se

Plattform: Vanlig HTML
Årtal: 2006

FEST I UMEÅ

FEST I UMEÅ

Plattform: Joomla
Årtal: 2012

Faktumplattan

Faktumplattan

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Lyssna eller ladda ner Faktumplattorna.

Gatuprat

Gatuprat

Plattform: WordPress
Årtal:
2019
Guidade turer med faktumförsäljarna.

Gloss Cosmetics

Gloss Cosmetics

Plattform: WordPress
Årtal:
2013

Faktumkalendern 2019

Faktumkalendern 2019

Plattform: WordPress
Årtal:
2018

Andralång

Andralång

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

BBX Tools

BBX Tools

Plattform: Joomla, PHPbb
Årtal: 2010

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Fest i Umeå

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Kravallslöjd

Faktumgalan

Faktumgalan

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Kravallslöjd

Poster 2012

Poster 2012

Poster 2012

Faktum digitalt

Faktum digitalt

Plattform: WordPress, Prenly, iOS, Android
Årtal:
2019

BBX Tools

BBX Tools

Plattform: Joomla, PHPbb
Årtal: 2010

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Fest i Umeå

Poster

Poster

Poster – Kravallslöjd

Rikväv – Årsmöte

Rikväv – Årsmöte

Plattform: Joomla
Årtal: 2007

Andralång

Andralång

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Faktumkalendern 2019

Faktumkalendern 2019

Plattform: WordPress
Årtal:
2018

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Fest i Umeå

Kubbmästerskapen

Kubbmästerskapen

Plattform: Joomla
Årtal:
2013

Gloss Cosmetics

Gloss Cosmetics

Plattform: WordPress
Årtal:
2013

Bredbandsexperten

Bredbandsexperten

Plattform: Joomla
Årtal: 2009

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Cherrymania

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Fest i Umeå

Faktumplattan

Faktumplattan

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Lyssna eller ladda ner Faktumplattorna.

Faktum – Webshop

Faktum – Webshop

Plattform: WordPress, Woocommerce
Årtal:
2015

Kravallslöjd

Kravallslöjd

Plattform: Joomla,  WordPress
Årtal: 2007

FEST I UMEÅ

FEST I UMEÅ

Plattform: Joomla
Årtal: 2012

Norrsken – Nyårsfest

Norrsken – Nyårsfest

Plattform: Joomla
Årtal: 2009

surolle.se

surolle.se

Plattform: Joomla
Årtal: 2009

manofwool.com

manofwool.com

Plattform: Joomla
Årtal: 2011

Skräddarns Hus

Skräddarns Hus

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Nooshisdesign

Nooshisdesign

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

090design.se

090design.se

Plattform: Joomla
Årtal: 2009

Faktum.se

Faktum.se

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Kravallslöjd

Kräftkalas

Kräftkalas

Plattform: Joomla
Årtal: 2009

veodesign.se

veodesign.se

Plattform: Vanlig HTML
Årtal: 2006

die Arte Kaisor

die Arte Kaisor

Plattform: Joomla
Årtal:
2007

Visitkort

Visitkort

Visitkort – VeODesign

Faktumgalan – Livestream

Faktumgalan – Livestream

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Faktumgalan

Faktumgalan

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

Faktum – KIDS

Faktum – KIDS

Plattform: WordPress
Årtal:
2018

Gatuprat

Gatuprat

Plattform: WordPress
Årtal:
2019
Guidade turer med faktumförsäljarna.

kravallslojd.se – Intranät

kravallslojd.se – Intranät

Plattform: Joomla
Årtal:
2007-2016
Arbetsverktyg för Kravallslöjd

Faktumstafetten

Faktumstafetten

Plattform: WordPress
Årtal:
2019

EVENT I UMEÅ

EVENT I UMEÅ

Plattform: Joomla
Årtal: 2012

Visitkort

Visitkort

Visitkort – Kravallslöjd

heligahembygd.se

heligahembygd.se

Plattform: Joomla
Årtal: 2012

I Egna Händer

I Egna Händer

Plattform: Joomla
Årtal: 2012

Kontakta mig!